Scroll

Hammeren Boligpark, Rekkehus Trinn 1

Rekkehus i attraktive Hammeren Boligpark!

Beliggenhet, adkomst

Hammeren Boligpark ligger i et stille og rolig boligområde i landlige og naturskjønne omgivelser ca. 5 km utenfor sentrum av Mo i Rana. På Hammeren er det kombinasjon av bolig og landbruk, og man er omkranset av en flott natur samtidig som man er nær bylivet. Kun en spasertur unna er populære Klokkerhagen som er et flott fritidsområde året rundt som blant annet tilbyr et fantastisk turløypenett, badeplasser, volleyballbane, plassbygget grill og lekeplass - virkelig et rekreasjonsområde for alle aldersgrupper. Hammeren er tilknyttet Gruben skolekrets, avstand om lag 4 km.
Adkomst til boligparken er fra Regnbuen.

Nærområdet

Hammeren Boligpark grenser mot eksisterende bebyggelse, og vil være en forlengelse av et allerede veletablert boligområde. Barnevennlig og naturskjønne omgivelser som er kombinert med bolig, natur og landbruk. Det er en frihetsfølelse å bo så stille og landlig til, samtidig som sentrumslivet og Mo i Ranas øvrige fasiliteter bare er en liten kjøretur unna.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Borettslag, oppført i 2019

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt. Konstruksjonen oppføres med tre i etasjeskiller og mellom boligene. Vinduer og dører i leilighetens yttervegger utføres med energiglass i henhold til forskriftens krav. Vinduer og terrassedør leveres malt. Vegger hvor det er trepanel leveres med Møre Royal i brun farge. Vegger med brannkrav vil få brannmalt kledning. Impregnert trevirke i balkonggulv som er impregnert fra fabrikk og må behandles av kjøper. Endelig fasadematerial og fasadeuttrykk kan bli bestemt senere i prosjekteringsfasen.
Takoverbygg på balkonger vil bli som vist på tegning. Balkongene har utelamper og dobbel stikkontakt. Generelt anses balkonger som utvendig konstruksjon og mindre ansamlinger av vann vil kunne oppstå på overflaten etter regnvær. Drypping på ytterkant underliggende balkong kan forekomme.

Arealer og innhold

Enebolig i rekke med tre boenheter. Hver bolig er planløst over to etasjer med parkering i carport som bygges inntil boligen.

Bra (bruksareal) 106,4 m2.
P-rom (primærrom) 106,4 m2.

Boligene har lik planløsning og inneholder følgende:
1. etasje har entré med trapp opp til 2. etasje, 2 soverom og bad/vaskerom.
I 2. etasje er det kjøkken, stue, toalettrom og 2 soverom.

Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Innvendig standard

Gang:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, flis i inngangssone. Varmekabler. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og stikkontakter.

Kjøkken:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Kjøkkeninnredning leveres med standard hvite fronter. Integrert platetopp og stekeovn, samt kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ett greps kjøkkenbatteri (Oras Classica eller tilsvarende). Benkarmatur og doble stikkontakter.

Bad/vaskerom:
Flislagte gulv og vegger. Mosaikk i nedsunket dusjgrube, dusjhjørne med innadslående dører. Himling med gips som er sparklet og malt. Varmekabler. Skapseksjon av type hvit glatt eller tilsvarende. Vegghengt toalett. Dobbel stikkontakt. Speilbelysning. Takarmatur. Uttak for vaskemaskin og stikk for tørketrommel.

Stue:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Doble og enkle stikkontakter. Uttak for tv/internett. Utgang til balkong.

Toalettrom:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt.

Soverom:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og doble stikkontakter.

Innerdører:
Innvendige dører leveres med lyse/hvite, glatte dørblader med vridere og beslag av stål. Hvitmalte karmer og gerikter.

Listverk:
Golvlister og gerikter (listverk) leveres ferdigmalt i lys farge/eller eikelister. Stiftehull vil være synlig.

Garderober:
Garderober leveres ikke. Forslag til plassering er skissert i vedlagt tegning.

Elektrisk anlegg:
Leilighetene leveres med skjult el-anlegg, unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent. Stikkontakter i leilighetene plasseres generelt 15 cm over gulv der annet ikke er beskrevet. Brytere plasseres generelt ca. 100 cm over gulv. Det leveres egen strømmåler for hver leilighet. Alle leiligheter leveres forberedt for kabel-tv og internett.

Balansert ventilasjon:
Boligene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat avtrekk fra kjøkkenhette.

Tilvalg/endringer:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgsarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum. Utbygger/entreprenør tar er påslag på alle endringer.

Oppvarming

Boligene leveres med elektriske varmekabler i entré og bad/vaskerom. Vedovn i stue.

Carport og sportsbod

Hver bolig blir bygd med carport inntil seg. Denne inneholder også en sportsbod på ca. 6-6,5 m2. Sportsbod har dobbel stikkontakt.

Areal og eierform

Areal: 781 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Tomten blir opparbeidet med gruset innkjørsel, plen innsås.
Uthomhus-/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av andelen/eiendommen.

Vei, vann og avløp

Hammeren Boligpark blir tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Privat vei innad i boligparken.

Reguleringsplan

Hammeren Boligpark ligger i et område regulert til boligformål som grenser mot LNFR område.

Gjeldende reguleringsplan 3074 "Detaljregulering for Hammeren, øst for idrettsplass" med ikrafttredelse 16.11.2017. Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Hammeren Boligpark borettslag

Borettslaget, Hammeren Boligpark borettslag, består av totalt 9 andelsleiligheter med Mobo Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

P.t. består borettslaget av dette rekkehuset, samt et leilighetsbygg med 6 enheter. Det er under planlegging oppføring av flere leilighetsbygg/rekkehus i boligparken, og det legges til rette for at disse kan slås sammen til et og samme borettslag.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygd-ens grunnbeløp).

Borettslagets fellesgjeld

Se bygge- og finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe fra år 11. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring, og eventuelle endringer i lånevilkårene. Det gis mulighet for at borettslaget kan tilknyttes ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ordningen kun kan benyttes dersom fellesgjelden har flytende rente og at innbetalingen ikke kan reverseres. I bygge- og finansieringsmodellen er totalprisen fordelt med 40% innskudd og 60% fellesgjeld. Fellesgjelden er avdragsfri i 10 år. Borettslaget vil bli søkt innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning.

Realsameiet

Det opprettes et realsameie for Hammeren boligpark som alle eierne i boligparken blir en del av, og hver andel får eierandel 1/52. Vedtekter for realsameiet samt forslag til driftsbudsjett ligger vedlagt i salgsoppgaven, og omfatter blant annet; vedlikehold av vei og lekeplass, drift felles renovasjonsanlegg, brøyting, strøing og eiendomsskatt. Årlig kostnad er hensyntatt i borettslagets driftsbudsjett og betales via månedlige fellesutgifter.

Vedtekter

Forslag til vedtekter for borettslaget kan fås hos megler.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Meld interesse

Takk for din henvendelse!
Oops! Noe gikk galt ved innsending av skjemaet.

Andreas Lund

Daglig leder / Eier